Hjemmesiden benytter cookies. Disse er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere. Vi benytter egne og tredjeparts cookies til nødvendige funktioner på hjemmesiden, til kundeservice og statistiske formål.
I Textilia har vi en ambition om at genanvende
100 % af vores kasserede tekstiler inden 2025.
Med konceptet Textilia upcy ønsker vi at gå forrest i den grønne omstilling ved at genanvende de tekstiler, vi må kassere, fordi dele af dem er for slidte eller udtjente til, at de kan efterleve vores kvalitetsstandarder.
Der er et stort potentiale i at genanvende kasserede tekstiler, men det skal give mening. Derfor ligger det os meget på sinde, at vores Textilia upcy-produkter kan erstatte konventionelle produkter, som ellers ville skulle være indkøbt fra ny.
Med Textilia upcy vil vi sammen med kunderne sætte fokus på ansvarligt forbrug og produktion – kassation af tekstiler skal ikke være enden på forbruget, men begyndelsen på en ny anvendelse.
At tænke nyt og bæredygtigt har altid været en del af vores DNA. Med vores koncept Textilia upcy, hvor vi genanvender kundernes kasserede kvalitetstekstiler og giver gammelt nyt liv, sætter vi en streg under, at vi vil være de bedste på det her område.
Mindre spild og maksimal udnyttelse af eksisterende tekstiler er nemlig et vigtigt klimatiltag, når det handler om at skåne miljøet og forbedre ressourceeffektiviteten i vores forsyningskæde.
I dag bliver duge derfor til kokkejakker, håndklæder til håndstykker og sådan kunne vi blive ved.
"Textilia upcy er en understregning af,
hvor vigtig den bæredygtige tankegang
er for vores kunder"
Tobias Torp
Marketingchef i Textilia
Masser af vand, kemikalier og maskinkraft. Tøj- og tekstilindustrien koster dyrt i klimaregnskabet. Vejen frem hedder cirkulær økonomi, og hos Textilia upcy har vi allerede taget de første skridt. For hvorfor kassere kvalitetstekstiler, når de kan få et nyt og langt liv?
Heldigvis er der håb. Og håbet er lysegrønt – også når det handler om at drive en forretning. Det kræver blot et opgør med den traditionelle lineære økonomi, hvor man producerer et stykke tøj, forbruger det, og smider det væk. I en cirkulær økonomi genanvender vi tekstilerne, og giver dem nyt liv i en ny form.
I tæt samarbejde med vores kunder skaber vi nye løsninger af kasserede tekstiler, der reducerer behovet for at udvinde flere ressourcer og producere nyt.
Alle produkter fra Textilia upcy bliver designet i Danmark og syet på systuer i Europa.
Systuerne har tidligere produceret for store modehuse, men i forbindelse med coronakrisen oplevede de, at ordrebøgerne blev tomme.
Med Textilia upcy er der atter gang i systuerne, hvilket betyder at de ansatte har kunnet beholde deres job.
Derfor er kunderne vores vigtigste samarbejdspartnere.
Vi vil være mere bæredygtige. For klimaets skyld. For vores forretnings skyld. Men ikke mindst for vores kunders skyld. Skal genanvendelse af tekstiler blive en succes, give værdi, så kræver det, at vi gør det sammen. Derfor kalder vi det hos Textilia upcy et partnerskab.
Det nære partnerskab med vores kunder har førsteprioritet for os. Hos Textilia upcy er det ikke bare ord, men et konkret pejlemærke i den rejse, vi har indledt her i Skovlunde. Hvis vi skal realisere vores bæredygtige ambitioner og samtidig skabe værdi for vores kunder, så skal vi gøre det sammen. Derfor kalder vi det partnerskab.
Et eksempel på sådan et partnerskab er samarbejdet med Aalborg Universitetshospital. Her frøs hospitalets ansatte, når de i de udendørs telte skulle teste folk for Covid-19. Derfor syede Textilia upcy universitetshospitalets gamle dyner om, så de ansatte kunne holde varmen – i nye og bæredygtige dynejakker.
Skjorten, dynejakken eller forklædet fra Textilia upcy har allerede et udtjent tekstil-liv bag sig. Det giver hvert enkelt stykke tøj karakter og sin helt egen historie. Upcycling er et opgør med en miljøskadelig brug-og-smid-væk-kultur. Men det kræver, at vi konsekvent sætter tekstilernes kvalitet forrest.
Holder man den klassiske hvide skjorte op, er det ved første øjekast svært at forestille sig, at den har levet et liv som lagen på et hospital. Man skal kigge nærmere, inden de små detaljer – en syning, en knap på brystlommen – afslører, at skjorten allerede har levet et langt liv. Det er charmen ved upcycling, men vi går aldrig på kompromis med kvaliteten. Tværtimod.
For det er ikke alle tekstiler, der kan genanvendes. Skåret ind til benet handler det om kvalitet. Hos Textilia upcy er sorteringen af de kasserede tekstiler altafgørende. For tekstilets oprindelige kvalitet afgør, om det kan få nyt liv som skjorten, eller det skal optrevles og indgå i en møbelplade.
Kvaliteten af tekstilerne vurderes bl.a. ud fra, om de kan holde form og farve vask efter vask, og hvor slidstærke de er. Længden af fibre i bomuld på en T-shirt er eksempelvis afgørende for T-shirtens holdbarhed. Jo længere fibre, jo længere levetid.