Fremtidens kokketøj og tjenertøj udviser (naturligvis) omtanke for miljøet

Ord er blevet til handling hos mange restauratører, som nu i stigende grad vælger beklædning med lavt klimaaftyk. En synlig konsekvens af den grønne bevidsthed er en øget interesse for Textilia upcy-serien, hvor bl.a. kokkejakkerne er produceret af kasserede duge.

Hvordan kan vi gøre vores restaurant mere bæredygtig? Det er spørgsmålet, som mange i branchen stiller sig selv i disse år – og med ganske god grund. Bæredygtighed bliver prioriteret i langt højere grad, og det understreges blandt andet af, at restauranter siden 2020 har kunnet modtage en grøn Michelin-stjerne som belønning for deres flid med at undgå madspild, bruge lokale råvarer og genbruge i et stort omfang.

– Vores oplevelse er, at der gennem flere år har været fokus på bæredygtig adfærd hos vores restaurantkunder. Nu ser vi, at der begynder at blive eksekveret på visionerne og fundet konkrete løsninger. I flere store danske byer agerer restauranter som frontmovers i den bæredygtige udvikling med en klar og tydelig holdning til emnet. Og det vækker genklang hos gæsterne, fortæller Barbara Riemann, Key Account Manager i Textilia. Hun følger branchen tæt gennem daglig kontakt med de største kantiner, restauranter og restaurantkæder i Københavnsområdet.

I Textilia har vi selv bæredygtighed højt på agendaen, både for at skabe en bevidsthed om vores egen miljøpåvirkning og for, at vi kan bakke vores restaurantkunder op i ønsket om en grønnere retning inden for beklædning, tekstiler og vaskeservice.

Læs mere om vores mange muligheder til restauranter.

Når ét liv ikke er nok

Derfor giver det god mening at se på, hvordan vi i højere grad kan genbruge eksisterende tekstiler. I Textilia har vi sat os det mål at genanvende eller genbruge alle vores kunders kasserede tekstiler inden 2025.

Derfor har vi etableret Textilia upcy, hvor tekstiler, der ellers var klar til at blive kasseret, får nyt liv. Slidte restaurantduge eller duge med genstridige pletter får klippet den defekte del ud, og resten bliver syet om til eksempelvis kokkejakker. Andre tekstiler bliver for eksempel til frottéklude, skjorter eller forklæder – uden at gå på kompromis med hverken kvalitet, hygiejne og design.

Mange restauranter har allerede taget upcy-jakkerne til sig. Det er alle typer af restauranter og ikke kun frontmoverne indenfor bæredygtighed. Restauranterne kan b.la. bruge upcyclet beklædning som et udtryk for deres værdier, lyder det fra Barbara Riemann.

Læs mere om Textilia upcy.

”De fedeste jakker, vi har haft”

En af de restauranter, hvor personalet er iklædt tøj fra Textilia upcy, er Selma på Rømersgde 10 i København K, der er på Michelins liste over restauranter, der ’tager positive skridt mod bæredygtighed’. Magnus Petterson, indehaver af Selma, siger:

“Vi har en kokkejakke på i mange timer, så det er vigtigt, at den sidder godt, og at den har en funktion – den skal ikke bare se flot ud og være bæredygtig. Vi bruger DFD upcy-kokkejakkerne og synes, at det er de fedeste jakker, vi har haft. Det hænger meget godt sammen med, at vi kigger i alle hjørner og afkroge af forretningen i forhold til, hvor vi kan være bæredygtige.”

Magnus Petterson

Indehaver af Selma

Få TEXTILIA-NYT direkte
i din indbakke

Textilia mappe