Derfor er partnerskaber afgørende for din organisations grønne omstilling

Partnerskaber for handling. Du har sikkert hørt det før. Det er nemlig FN’s verdensmål 17, vi refererer til. Et mål som vi arbejder aktivt med i Textilia, og som i dag bliver betragtet som et af de vigtigste redskaber, når det handler om at sætte turbo på den grønne omstilling.

Men hvorfor er partnerskaber egentlig så vigtige? Og hvordan kan de reelt gøre en forskel for din organisation? Det gør vi dig lidt klogere på i artiklen her.

Partnerskaber hjælper jer med at nå jeres mål

Det kan virke både omfattende og uoverskueligt at skulle skifte de konventionelle løsninger ud med mere grønne af slagsen. For hvor starter man lige, og hvilke muligheder er der overhovedet?

Som organisation har man brug for al den viden, man kan få. Og af netop denne årsag kan det være en god idé at indgå i partnerskaber med relevante aktører, som kan udvide jeres horisont af muligheder og løsninger.

Vidensdeling er nemlig afgørende for, at I kan træffe de rigtige valg og nå jeres grønne mål.

Med partnerskaber kan virksomheder og organisationer med andre ord styrke hinanden gensidigt ved at gøre det, man hver især er bedst til og på den måde skabe større gennemslagskraft.

Indgår I ikke allerede i partnerskaber, kan I derfor med fordel overveje, hvilke organisationer og virksomheder, der med deres ekspertise kan bidrage positivt til jeres grønne omstilling.

Læs om Region Nordjyllands arbejde med at indgå i et partnerskab om flere cirkulære løsninger her.

Textilia upcy skjorter på snor

Partnerskaber bidrager til maksimal udnyttelse af værdifulde ressourcer

Jeres kasserede ressourcer behøver ikke at ende som affald. Heldigvis. Og faktisk kan de være værdifulde for både jer selv og for andre.

Lad os tage et eksempel.

Tekstiler som arbejdsuniformer og linned spiller en helt central rolle i hverdagen på landets hospitaler og plejecentre, men også i det samlede klimaregnskab. Tøj og tekstiler er nemlig blandt de mest miljøbelastende forbrugsområder, og det kan derfor være en god idé at genoverveje sit forbrug – heriblandt i form af genanvendelse.

Ved at indgå i partnerskaber om genanvendelse af jeres tekstiler – og andre materialer – tager I nemlig ikke bare del i den cirkulære økonomi, men I tager også ansvar for miljøet og for fremtiden.

Læs mere om, hvordan vi med konceptet Textilia upcy giver nyt liv til kasserede tekstiler her.

Skal vi hjælpe jer på vej mod en grønnere fremtid?

Med en samarbejdspartner som Textilia sikrer I maksimal udnyttelse af jeres tekstiler og undgår dyre indkøb, overskudstøj fra tidligere ansatte samt tøj, der forsvinder.

Har I lyst til at høre mere om, hvordan vi kan hjælpe jer, er I altid velkommen til at kontakte os. Udfyld formularen nedenunder for at blive kontaktet til en uforpligtende snak om mulighederne.

Få TEXTILIA-NYT direkte
i din indbakke

Textilia mappe