DFD vinder Vejen Kommunes virksomhedspris 2022-2023

Vaskeriet i Vejen modtager prisen som følge af sit arbejde med at hjælpe borgere, der har brug for lidt ekstra hjælp, med at få fodfæste på arbejdsmarkedet.

Prisen blev uddelt på vaskeriet i Vejen fredag den 26. maj, hvor kolleger fra DFD og repræsentanter fra Vejen Kommune var samlet for at overvære prisuddelingen.

Gennem flere år har afdelingen i Vejen ydet en ekstra indsats for borgere på kanten af arbejdsmarkedet, heriblandt hjulpet mange borgere med anden etnisk baggrund ind på arbejdsmarkedet, og det er således vaskeriets inkluderende kultur og arbejde med social ansvarlighed, der ligger til grund for prisen.

– I har skabt plads til praktikker og afklaringsforløb, men ikke mindst har I skabt job og ansættelser til en lang række af mennesker, som I har givet tro, håb og tryghed, så de har fået mulighed for at bruge deres kompetencer på arbejdsmarkedet.  Senest har flere Ukrainske flygtninge nydt godt af den mulighed, lød det blandt andet fra Morten Thorøe, der er udvalgsformand for arbejdsmarked og integration i Vejen Kommune.

Med prisen følger også 10.000 kroner, der skal gå til aktiviteter for afdelingens medarbejdere.

– Vores medarbejderes idéer kommer til at være afgørende for, hvad pengene skal bruges på, fortæller Helle Jakobsen, der er afdelingsleder på vaskeriet i Vejen.

Både hun og resten af vaskeriet glæder sig over at have vundet prisen.

– Prisen er en anerkendelse af vores indsats, og det er vi meget glade for. Men uanset om vi havde vundet prisen eller ej, så ville vi fortsætte med det, vi gør. Det er en del af vores DNA, at vi ønsker at hjælpe og bidrage til de lokalsamfund, vi er en del af – og ikke mindst at bidrage til et rummeligt og inkluderende arbejdsmarked. Vi synes, det er vigtigt, at folk får en chance for at vise, hvad de kan, siger Helle Jakobsen.

Læs mere om prisuddelingen og virksomhedsprisen her.

Om Vejen Kommunes virksomhedspris

Virksomhedsprisen er siden 2015 blevet uddelt til en virksomhed, der har udmærket sig ved at gøre en ekstraordinær indsats for at fremme mangfoldighed og rummelighed på arbejdspladsen, skabe arbejdspladser og vækst i Vejen Kommune mv.

Få TEXTILIA-NYT direkte
i din indbakke

Textilia mappe