Dragsholm Slot skruer op for de cirkulære løsninger og ned for kemien

Når gæster fremadrettet lægger vejen forbi Dragsholm Slot, vil de stifte bekendtskab med vaskeklude fremstillet af kasserede frottétekstiler. Slottet, der er smukt beliggende i Odsherred, har nemlig valgt at skifte de konventionelle klude ud med et upcyclet alternativ fra Textilia upcy.

Bæredygtighed fylder mere og mere. Og det er også tilfældet på Dragsholm Slot. Derfor tog slottet for nyligt beslutningen om, at den konventionelle vaskeklud, som gæsterne typisk anvender til hånd- og ansigtsvask, skal erstattes af en upcyclet af slagsen.

– Den grønne omstilling har taget fart over de seneste år, og vi forsøger at bidrage og følge med ved at sætte ind på områder, hvor det giver mening for os. Vi synes, det var oplagt at skifte de almindelige vaskeklude ud med kludene fra Textilia upcy, fordi det er en nem måde at gøre en forskel på, fortæller Anine Just Kjeldahl, der er Housekeeping Manager på Dragsholm Slot.

Som et led i at mindske klimaaftrykket giver slottet desuden også sine gæster mulighed for at benytte deres håndklæder mere end én gang, inden de bliver smidt til vask. Et initiativ, som gæsterne har taget godt imod.

– Vi oplever i høj grad, at gæsterne bakker op om vores grønne tiltag. Både vaskekludene fra Textilia upcy, som vi har haft i test, og muligheden for at genbruge håndklæderne har mødt stor opbakning. Folk kan godt se fidusen i at bruge de ressourcer, som vi allerede har, siger Anine Just Kjeldahl.

Færre kemikalier i hverdagen

Det er imidlertid ikke kun flergangsforbruget og det øgede fokus på cirkulære løsninger, som præger det gamle slot i en mere bæredygtig retning. I dag bruger slottet nemlig også langt mindre kemi takket være Textilias rengøringssystem Viima.

Rengøringssystemet gør det muligt at fjerne bakterier, støv og virus med kun brugen af vand, og det er derfor ikke småting, slottet sparer i hverdagen, når det kommer til rengøringskemikalier.

– Vi var meget skeptiske i starten. For kan man virkelig gøre ordentligt rent uden brug af skrappe rengøringsmidler? Men det kan man altså, og vi er i dag rigtig glade for løsningen, der ovenikøbet også er tidsbesparende. Og faktisk oplever flere af vores ansatte også mindre udslæt på hænder og arme, ligesom flere har givet udtryk for, at de føler sig mindre tunge i hovedet, når arbejdsdagen er omme, udtaler Anine Just Kjeldahl.

Få TEXTILIA-NYT direkte
i din indbakke

Textilia mappe