En revolution i den danske food industry

Matt Orlando er fra det sydlige Californien. Han taler i metaforer, elsker graffiti og at samle mennesker om nye idéer. Som kok har han rejst verden tynd, men endte i Danmark som køkkenchef hos Noma.

Tankerne kredsede hele tiden om at starte sit eget, og i 2013 faldt han pladask for et gammelt skibsværft på det dengang noget suspekte og øde Refshaleøen. Skibsværftet blev til restauranten ”Amass”, og det første halve år var en succes. Et enkelt spørgsmål fik Matt til at stoppe op midt i det hele og revurdere, hvad der egentlig er vigtigt.

Det var vinterferie og Matt havde for første gang tid til en pause efter de første 6 måneder af Amass. ”Hvad så nu? Hvad er vigtigt for dig”, spurgte hans veninde over en kop kaffe.

”Ordet ”ansvar” dukkede op i mit hoved. Jeg vidste ikke i starten, hvad det betød for en restaurant. Dengang var dét ord aldrig blevet sat sammen med en restaurant før,” fortæller han.

Ordet ”Ansvar” skulle for Matt blive starten på en helt ny måde at drive restaurant på.

Læs det fulde interview på bloggen Ternede Fortællinger

Læs hele interviewet med Matt Orlando på Ternede Fortællinger, og hvordan ansvarligheden breder sig ud i alle hjørner af restauranten – fra råvarerne og behandlingen af disse til kokkejakkerne.

Få TEXTILIA-NYT direkte
i din indbakke

Textilia mappe