Gasoline Grill kokkererer i beklædning fremstillet af kasserede tekstiler

Når personalet i den anerkendte burgerbar, Gasoline Grill, i dag vender bøffer og langer burgere ud over disken, er det iført skjorter og forklæder fremstillet af kasserede tekstiler. Kæden har nemlig vinket farvel til den konventionelle arbejdsbeklædning og i stedet budt upcyclede alternativer fra Textilia upcy velkommen.

Ligesom mange andre steder i restaurationsbranchen er bæredygtighed i top of mind hos Gasoline Grill. Den dansketablerede burgerbar har blandt andet haft fokus på at miljøoptimere sin emballage, og ligeledes tilbyder restauranten i dag et plantebaseret alternativ til den klassiske bøf af oksekød.

Nu er turen kommet til personalets arbejdsuniformer.

– I Gasoline Grill tænker vi meget over, hvad vi kan gøre for at mindske vores aftryk på verden, selvom vi sælger oksekødsburgere. Og der var det oplagt at kigge på vores forbrug af tekstiler, fortæller Klaus Wittrup, der er manden bag Gasoline Grill.

Det er nemlig ikke nogen hemmelighed, at produktionen af nye tekstiler har negative konsekvenser for miljøet, og det har fået burgerkæden til at tænke i andre baner.

I dag kokkererer personalet derfor i skjorter fremstillet af kasserede lagner, ligesom de konventionelle forklæder er blevet erstattet af nogle, som består af stykker af kasserede forklæder, der er blevet syet sammen på ny.

– I forhold til vores bæredygtige ambitioner så passer skjorten og forklædet godt ind. Hvis vi kan redde noget stof fra at blive kasseret og bruge det til at sy nyt, så er det noget, vi gerne vil være en del af. Det giver god mening at udnytte de ressourcer, vi allerede har, i stedet for at producere nyt, siger Klaus Wittrup.

Kan genbrug og æstetik gå hånd i hånd?

Hos Gasoline Grill lægger man imidlertid ikke skjul på de overvejelser, der lå forud for valget af den nye arbejdsbeklædning. For kunne løsningerne nu også leve op til kædens æstetiske ønsker, og ville standen mon være god nok?

– En af mine største bekymringer i forhold til valget af de upcyclede løsninger var, om de ville være pæne nok. Der er jo selvfølgelig noget æstetik i det. Det skal jo se ordentligt ud, det vi har på, udtaler Klaus Wittrup og tilføjer, at han i dag vil anbefale andre i hotel- og restaurationsbranchen at tænke i upcyclede alternativer.

– Jeg tror for branchen, der kan de her upcyclede tekstiler give stor værdi i og med, at det jo er en branche, der bruger mange tekstiler, siger han.

“Hvis vi kan redde noget stof fra at blive kasseret og bruge det til at sy nyt, så er det noget, vi gerne vil være en del af. ”

Klaus Wittrup

Stifter og direktør, Gasoline Grill

Flere parametre at skrue på

Med sit fokus på blandt andet emballage og tekstiler er Gasoline Grill et godt eksempel på, at der er mange parametre at skrue på, når det handler om at drive sin restaurant i en mere bæredygtig retning. I dag rækker den bæredygtige restaurantoplevelse dermed sagt langt ud over råvarerne i køkkenet.

Få TEXTILIA-NYT direkte
i din indbakke

Textilia mappe