Rigtigt rent med Viima rengøringssystem

Rengøring uden brug af rengøringskemi
- kun med vand

viima rengøringssystem

Effektiv rengøring med omtanke for miljøet

Viima rengøringssystem er baseret på en unik fiberteknologi, som sætter en ny standard for miljø, arbejdsmiljø, kvalitet og hygiejne samt totaløkonomi i rengøringen.

Viima mopper og klude gør hygiejnisk RENT – kemikaliefri rengøring kun med vand.
Viima er EFFEKTIVT og optimerer samtidig på tid og økonomi.
Viima systemet er let og SKÅNSOMT at gøre rent med for personalet.
Rengøring med Viima er KEMIFRIT og skåner miljøet.​

Dokumenteret effekt med Viima rengøringssystem

 • Viima reducerer vandforbrug til rengøring med min. 80%.
 • Viima reducerer brug af rengøringsmidler med op til 90%.​
 • Viima systemet reducerer CO2-udledningen med 72%.
 • Viima mopper har den laveste friktion. Det reducerer arbejdsbelastningen med 35%.

Unik fiberteknologi

Med afsæt i mikrofiberteknologien har vi udviklet en ny, unik type fiber med specielle egenskaber til brug i rengøringsopgaver. Systemet er overlegent, fordi fiberens spaltning og unikke vævning tiltrækker og samler mere snavs og flere bakterier end traditionelle systemer.

Fibertypen, der kaldes kompositfiber, har en særlig struktur med en lang monofil, børstelignende fiber. Den er omspundet af en ultratynd fiber, som blot er 1/10 så tyk som et hår og spaltet i 16 dele. Den kombination gør, at systemet er i stand til at udnytte to af naturens egne kræfter – statisk elektricitet og kapillærkraft – til at opsamle og binde støv og bakterier bedre end, det før har været muligt med traditionel rengøring.

Forbedret opsamling af støv og bakterier

Statisk elektricitet
I tør tilstand bliver moppen elektrisk opladet af at glide hen over gulvet. Derfor tiltrækker og fastholder den snavs og bakterier som en magnet.

Kapillærkraft
Når gulvet får tilført blot et minimum af vand, løfter kompositfiberen smuds og snavs opad og fastholder det i moppen. Her udnyttes kapillærkraften. En naturlig, fysisk funktion, hvor væske bliver trukket højere og højere op i et rør, jo tyndere røret er. På samme måde, som når træer trækker væske op til de mindste blade og kviste.

Viima i praksis

Beholdningen af Viima artikler bliver tilpasset dit behov

Vi sørger for, at I altid har det nødvendige antal mopper og klude til at løse rengøringsopgaven til rådighed. Uanset om der er tale om rengøring på hospitalet, skolen, i borgerens eget hjem eller i virksomheden.

Alle klude og mopper er forsynet med en unik chip, der altid bliver ind- og udscannet og dermed registreret på vaskeriet. Det gør, at vi til enhver tid har et nøjagtigt overblik over, hvor mangle artikler en kunde har til rådighed, og kan dokumentere det.

Vi tilpasser beholdningen af rengøringsartikler efter forbrug inden for de aftale grænser. Med Viima får i den optimale løsning af logistik og planlægning i rengøringsopgaven.

Viima proces

Viima-systemet følger en procescyklus

I skal udelukkende bruge ressourcer på selve rengøringen - vi sørger for resten.

 1. Rengøringspersonalet henter det påkrævede antal mopper og klude til opgaven.
 2. Det fremgår visuelt tydeligt at mopperne, hvornår de skal afmonteres og udskiftes med en ren.
 3. Efter brug skal brugte mopper og klude lægges til vask.
 4. Vi afhenter de brugte artikler i fast interval.
 5. På vaskeriet bliver mopper og klude vasket og termisk desinficeret under kontrollerede forhold, der følger førende standarder og kvalitetskrav, og som sikrer, at materialerne bevarer deres unikke egenskaber.
 6. Vi pakker dem efter aftalt mængde, og leverer dem retur til jer på aftalt plads, så I let kan bruge dem igen.

Viima klude reducerer virus

Tidligere uvildige tests har vist, at Viima er i stand til at fjerne bakterier, svampesporer og gærceller kun ved brug af vand.

En ny test viser, at Viima også er i stand til at reducerer virus på non-porøse overflader. Testens resultater er yderst positive og påviser en markant bedre evne til at redurcere virus end, hvad tidligere test af klude har vist.

 • Virus bliver reduceret med mellem 99,9924 % og 99,9984 % (4,12 – 4,80 log), hvilket overstiger kravet til desinfektion, jf. DS/EN13697:2015