Textilia investerer i tre eldrevne lastbiler – og tager et vigtigt skridt på vejen mod en mere bæredygtig vognpark

I Textilia ønsker vi at være en rollemodel, når det kommer til bæredygtighed. Og med tre nyindkøbte elektriske lastbiler går vi fra ord til handling.

De tre nye lastbiler er tilknyttet vores afdelinger i Örebro og i Rimbo, hvor der er blevet sat tre hurtigladere op.

– Vi er glade for at have startet vores rejse mod en elektrisk vognpark, og vi håber at kunne inspirere andre til at komme i gang med deres elektrificeringsrejse, udtaler Felix Wallin, der er transportchef.

Forandringer på flere områder

– Der er meget, der motiverer til at foretage valg som dette. Vi har primært fokuseret på miljøgevinsten, men det kommer også til at gøre en forskel for vores chaufførers arbejdsmiljø, lyder det fra indkøbschef  i Sverige Jonas Justermark.

Afdelingernes forandring på transportområdet omfatter imidlertid ikke kun de nye lastbiler. Her er man nemlig også i fuld gang med at omlægge ruterne, og der sættes endnu mere fokus på mere miljøvenlig kørsel for at få den fulde effekt af batteriet.

 

Høje krav

– Vi tager spørgsmålet om bæredygtighed alvorligt og stiller høje krav til os selv. Og det er vores kunder også begyndt at gøre – og nu også Sverige, siger Felix Wallin, der er transportansvarlig.

Eksempelvis har Stockholm besluttet, at der skal indføres miljøzoner i begyndelsen af ​​2025. Det er sandsynligt, at flere byer vil følge Stockholms eksempel, og så vil elektriske transportmuligheder blive et afgørende konkurrenceparameter i den nærmeste fremtid, hvis man skal være i stand til at påtage sig opgaver i bymidter.

– Vi ved, at denne overgang tager tid. Derfor var det så vigtigt for os ikke bare at tale om det, men faktisk gøre det, afslutter Felix.

Få TEXTILIA-NYT direkte
i din indbakke

Textilia mappe